Una din"bucuriile UE" VS ilegal download

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderatori: Moderatori, Redactori

Una din"bucuriile UE" VS ilegal download

Mesajpostat de ice01 în 18 Mai 2006 08:46

Ziarul de Iasi scrie:Politia umbla din casa in casa la calculatoare
Ieseni, atentie mare: o echipa de politisti, in frunte cu un procuror, lucreaza non-stop la Iasi vizitind acasa persoane care incalca legea drepturilor de autor. Se conecteaza la retelele de cartier si, din listele de sute de ieseni care fac download ilegal, aleg la intimplare. Au mandat de perchezitie, iar daca nu le deschideti, pot sparge legal usa. Au facut deja zeci de dosare penale. Pedeapsa minima este amenda penala de 25 de milioane, trecuta in cazier, si confiscarea calculatorului. In caz de comercializare a celor descarcate ilegal, riscati inchisoarea. Zeci de mii de ieseni sint astfel infractori si nu stiu n sint cei conectati la internet care descarca filme ori muzica, cei care nu au licenta pentru programele de pe computer ori cei care au pus la dispozitia retelei filme, muzica etc. fara licenta.

>>Aici<< gasiti intregul articol. Cat este sau nu de adevarat, poate ne confirma cineva din Iasi, oricum bucurie mare nu va fi, si e clar ca primi vizati vor fi cei conectati in retele de cartier, unde se stie ca pirateria este un fenomen foarte comun.
Poate ne lamureste cineva si din punct de vedere legal, daca este normal sau nu sa iti sparga usa chiar daca nu esti acasa, si sa iti ia calculatorul pe sus. Eu din cate stiu, in ce mai rau caz iti iau hdd-ul si ce materiale mai ai ...
Free to comment ...
Ultima oară modificat de ice01 pe 03 Iun 2006 10:02, modificat 1 dată în total.
ice01
Gold Member
Gold Member
Locaţie: iceworld

Mesajpostat de FATHER în 18 Mai 2006 08:55

Abia astept sa-i spun sotiei mele : "Draga mea, urmatoarele 6 salarii o sa le dau pe software".
E²=(mc²)²
FATHER
Senior Member
Senior Member
Vârsta: 41
Locaţie: Satu Mare

Mesajpostat de reactorul2 în 18 Mai 2006 09:03

Ziarul ala mananca rahat cu polonicul. Nu exista mandat de perchezitie general. Adica procurorul ala nu poate sa intre la absolut oricine in casa, la orice ora, sub pretextul ca il suspecteaza pe respectivul ca are material piratat.
E un text absurd si stupid, iar autorul ar trebui sa se spanzure.
Mai degraba e un alt bau-bau, menit sa ii sperie nitel pe ieseni.
reactorul2
Registered Member
Registered Member
Vârsta: 32

Mesajpostat de ice01 în 18 Mai 2006 09:09

quantum scrie:Abia astept sa-i spun sotiei mele : "Draga mea, urmatoarele 6 salarii o sa le dau pe software".

Problema la noi in tara nu s-ar pune asa daca am avea si noi niste salarii mai decente sau un trai mai ridicat. Sa fim seriosi acum, cui dracu ii convine sa se uite la screanere de toata jena, cu o imagine din care abia reusesti sa intelegi ceva cu mari eforturi si un sunet care se aude ca dintr-o oala sparta, sau cui ii convine sa se chinuie cu un joc spart care ii da batai de cap zile intregi sa reuseasca cumva sa il joace. Punem aici si jocurile online, la care ne uitam ca matza la slanina, avand in vedere faptul ca abonanmentul pe luna la acel server consta in unele cazuri mai mult decat abonementul la internet, care si asa este scump ptr nivelul nostru de trai.
Sa avem bani, si sa ne putem permite sa cheltuim 100USD/luna, sunt convins ca nimeni nu ar mai fi asa de interesat sa ia filme/muzica/jocuri de pe internet, eu unul as prefera sa ma duc la magazin, sa imi iau un joc pe DVD, si ceva filme pe dvd frumos, sa ma uit sau sa joc linistit decat sa ma chinui cu porcarile gasite pe internet.
Cand am putut am dat bani si pe asa ceva, am mai cumparat un joc, am mai inchiriat un film pe DVD, dar ma doare inima cand dau 30USD pe un joc, care oricum nu il joc dupa aia, ptr ca se dovedete unul care nu face acei bani, si nu aveam de unde sa stiu ptr ca mai nou nici macar DEMO-uri nu se mai pun la dispozitie cum era inainte.
Va fi greu pe aici pe la noi, foarte greu, probabil ca rubrica de jocuri de pe acest forum, va ajunge una vizitata din an in paste, si se va posta numai cate ceva legat de vreun DEMO, ca bani de versiunile full vor avea numai cei foarte privilegiati.
Dar ... nu avem ce face, intr-un final trebuie sa platim si ptr munca celor care au facut acel joc/film/piesa audio ... asta este si vine odata cu *UE ...

LATER EDIT

Si inca asteptam pe cineva din Iasi care sa ne confirme/infirme ...
ice01
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de XSamSung în 18 Mai 2006 11:51

Stie cineva "UN" (1) caz concret?,...nu prea cred,si totusi de unde pana unde,de parca celelalte tari integrate in UE respecata asemenea conditii,hai sa fim seriosi,am fost recent in germania si eram cazat intr-un apartament care intamplator era legat la o retea si la fel ca si la noi, "HUB" DC++ si softuri/multimedia ilegale pana-i lumea,...acelasi lucru este valabil si pentru Italia si alte tari integrate de multa vreme in UE,...

Deci asta ar fi nesimtire curata sa inceapa cu romanii,unde si-n momentu de fata sunt salarii sub 100$,nu-i destul ca batem recorduri la taxe pe benzina/curent/caldura/internet acuma numa asta ar mai lipisi si ar fi vai de fundicu nost,o sa fim nevoiti sa trecem pe Linux, unde sunt alternative pentru softuri (opensource) si sa renuntam la jocuri,ca de 2 filme pe luna (vazute la cinema) mai pui o ban deoparte,...

Daca cele scrise in ziarul de Iasi nu sunt adevarate eu personal as strange niste baeti din zona (retea) as investi o suma de 3 Ron (oricum nu-s prea scumpe ziarele) in ziarul respectiv,asta cu conditia sa faca toti la fel si as merge la filiala ziarului unde si le-as imprastia (agresiv) prin toata agentia,...

-asta ar fi un lucru necugetat din partea lor,sa bage frica-n oameni cu barfe nefondate,daca totusi este adevarat imi pare rau pentru ieseni :( ,la o adica ies si eu in strada cu restul,daca se ajunge la asa ceva nu avem de ales si nu cer dreptul de a folosi multimedia/softuri piratate ci salar de pesre 1000 Euro ca sa ne permitem si noi asa ceva,...ca doar nu folosim asa ceva de dragul de a incalca legea.... (ati citit COMENTARII ARTICOL de sub anunt?)
XSamSung
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de Zaoane în 18 Mai 2006 14:13

As dori sa fac o remarca, sa-i intrebam pe domnii care "opereaza" in acest mod daca domniile lor respecta legea, adica daca soft-urile lor de pe PC-urile personale de acasa sau de la institutii au licenta.Sa nu mai vorbesc de mp3-uri, care sunt 100% sigur ca exista pe fiecare PC din tara.Sa ne facem curat prima data in ograda si apoi sa ne uitam in curtea vecinului.E de ras....e de plans....asta e situatia, romanasul e inventiv si se descurca cum poate.
O sa intram toti in puscarie.Si ce daca?Ne luam laptop-uri si punem mana de la mana si facem acolo un wireless.Deja vorbesc aiureli....
Pur si simplu ma igrozeste lucrul asta.....sa lucrezi o luna pentru 2-3 jocuri si un soft....e jale fratilor.
Un iesean...ceva ?
Progresive attack
Zaoane
Registered Member
Registered Member
Vârsta: 23

Mesajpostat de Tudor.b în 18 Mai 2006 14:23

Daca nu va permiteti sa cumparati software, pur si simplu nu folositi. Nu veniti cu scuze de genul "nu-mi permit softul ca am salariu mic", ca sunteti penibili. Asa si ala care-ti da in cap pe strada, o face ca-i este foame. Iar nevoia lui de mancare este mai stringenta decat nevoia voastra de a avea ultimul soft.

PS: nu ma intrebati de licente, ca eu folosesc linux :P
Tudor.b
Member
Member
Vârsta: 26
Locaţie: /root

Mesajpostat de ice01 în 18 Mai 2006 15:04

Tudor.b scrie:nu ma intrebati de licente, ca eu folosesc linux

Si te juri cu mana pe inima ca nu ai/asculti nici un MP3, nu te uiti la nici un DIVX, si daca totusi ai asa ceva, in prealabil ai cumparat si ai cd-urile/dvd-urile de pe care ai facut ripp doar ptr uz personal si backup ... ya right ...
Hai ca esti tu cu mult mai penibil decat toti cei care i-ai numit asa si pe deasupra si ipocrit !
ice01
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de XSamSung în 18 Mai 2006 19:10

Am vorbit cu niste baeti din Iasi,ei zic ca e vrajeala,cica nu stiu de asa ceva desi au citit si ei ziarul,...acuma sincer nu stiu ce sa cred,...dar sa-mi "FURE" mi-e statul Calculatorul construit din banii mei munciti de mine cred ca as ajunge la Pro TV si nu dintr-un lucru pozitiv,...deci asta ar fi ultimu strop din Butoi (nici nu mai intra in vorba un "pahar" ),...

Luand in considerare circumstantele nu cred ca as exagera indiferent de rezultat,...
XSamSung
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de boyarul în 18 Mai 2006 19:54

ice01 scrie:
Tudor.b scrie:nu ma intrebati de licente, ca eu folosesc linux

Hai ca esti tu cu mult mai penibil decat toti cei care i-ai numit asa si pe deasupra si ipocrit !

Tudor.b, tu erai cel care voia sa arunce primul piatra? :laughing6:
Nu cred nici macar 0.000001 % din ceea ce afirmi p'aici...
Imagine

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
boyarul
Gold Member
Gold Member
Vârsta: 29
Locaţie: 192.168.1.1

Mesajpostat de Tudor.b în 18 Mai 2006 19:54

ice01> cum nu am decat 4-5 formatii preferate - si nu gust noutatile cool ale momentului - de regula cumpar CD-urile. Iar la filme ma duc la cinematograf.
De cam 3 ani, de cand am inceput sa lucrez si eu ca programator si sa-mi dau seama cat de naspa e sa-ti fure altii munca, ma abtin de la piraterie
Tudor.b
Member
Member

Mesajpostat de dr_dream în 18 Mai 2006 20:35

Tudor.b scrie:ice01> cum nu am decat 4-5 formatii preferate - si nu gust noutatile cool ale momentului - de regula cumpar CD-urile. Iar la filme ma duc la cinematograf.
De cam 3 ani, de cand am inceput sa lucrez si eu ca programator si sa-mi dau seama cat de naspa e sa-ti fure altii munca, ma abtin de la piraterie

suntem in Romania, nu ne permitem sa cumparam jocuri de peste 40$ si filme de peste 20$...... nush care sunt exact preturile ca nu prea cumpar..... si de ce ne-am abtine sa ne uitam la un film bun, cand il putem imprumuta de la un vecin sau o alta cunostinta ? daca as avea un salariu de peste 2000$ probabil ca as cumpara filme si jocuri....
dr_dream
Gold Member
Gold Member
Locaţie: Luxembourg

Mesajpostat de chrisTopher în 19 Mai 2006 12:50

In primul rand ca am usa metalica. Deci tb sa mi-o explodeze.
Secundo, de ce ii lasa sa traiasca pe tarabagii care vand soft/muzica pirat ? Ca banii de acolo se duc in buzunarele baietilor de la garda sau altui fiu de sef de politie ?
Din partea mea nu au decat sa incerce ce vor, insa si riposta mea va fi mai mult decat pe masura. Ca in tara asta esti prost daca nu dai din gura si nu bati cu pumnul in masa.
3rd, la o conectare la torente, n-au decat sa stea desteptii lor sa interpreteze ce scrie prin trackere. Adica se poate renunta foarte usor la dc++ si se pot folosi torentele. Si in instanta mai tb dovedit ca tu gigel, ai nicku-ul "maimuta pierduta" de pe dc++.
In concluzie, as zice ca e un mare fas, facut pentru prostimea neinformata din .ro, sa dea banu la studiourile sarace. Ca banii astia n-ajung decat in procent de sub 1% la autorul cartii/ cantaretul sau regizorul respectiv. Altfel zis, e o mutare facuta de cei bogati, sa isi proteje bogatia.
GOD uses us all.
chrisTopher
Member
Member

Mesajpostat de Radoo în 19 Mai 2006 14:29

Tudor.b tu tii cu ursul, e clar...

XSamSung nu stiu ce ce "baeti" din Iasi ai vorbit tu.. probabil cu aia care le dau bani la politisti sa se duca la altii, sau le vand ponturi ca uite acolo e unu care are server sau ala are filme, pentru ca sa poata sa intre ei peste reteaua existenta in zona... Nu vin politistii asa (la intamplare) cum scrie in ziar... Asa cred eu...

Oricum e ilegal ce fac politistii.. sniffing-ul din cate stiu eu este ilegal, iar fara sniffing sau alte chestii din astea nu stiu cum pot sti ei cine downloadeaza si ce la un moment dat..

Cat despre confirmari.. Pot sa confirm ca s-au facut perchezitii la 2 oameni (nu cei din ziar) si s-au confiscat calculatoarele, s-au cautat toata casa documente, cd-uri, etc.. Unul dintre cei 2 imi este amic, si dadea net la o serie de prieteni (am avut si eu net de la el la un moment dat). Puneam toti bani si el se ocupa de administrarea serverului. Faza e ca nu are firma, nu dadea chitante (un lucru logic.. ca daca sunteti 10 prieteni sau 2 sau 3 si unul da share la netul lui, si dati bani impreuna nu vine acu ala si va da la toti chitante, ca doara plata net-ului se face ca persoana fizica). Faza tare e ca i-au luat serverul si primisera politistii pont ca pe serverul asta ar fi si un server de DC++ (dar teapa.. k serverul de DC++ e la altcineva din retea). De ce au intrebat oare politistii? De unde stiau ei de server de DC? De ce n-au stiut ca adresa IP de la copul confiscat e diferita de cea a serverului de DC daca chiar au verificat prin retea ce se intampla? E clar ca pontul a venit de undeva cu interese... :d Si iaca, inainte de faza cu pricina, alta retea si-a tras fibra ilegal (au pus fibra pe alta fibra, plus n-au avut consemnul locatarilor din bloc) in zona unde e reteaua mea. Oare nu e nici o legatura? :)

Perchezitii din astea au mai fost si inainte in Iasi, dar majoritatea au tinut de caminele studentilor, sau la cei care vindeau CD-uri pirat pe net. De exemplu, era unu prin Tudor care-si punea splash screen-uri pe jocuri cu "Busyka" (poate ati vazut din astea).. Ei, saracu Busyka a fost vizitat de autoritati mai demult... Cand s-a vazut prins, a zis k nu el a spart jocurile, ca el doar isi punea nickname-ul asa de flori de tei... :laughing6: Mare cracker Busyka asta k de fapt nu facea el spargerea jocurilor (oricum era clar). Prin caminele studentilor, din cate stiu s-au mai facut perchezitii si mai de mult.. nu stau acuma sa le enumar.. cautati si voi pe net, sau intrebati pe altii..

Cu "nu ne permitem, ca suntem in Romania", nu sunt de-acord.. Daca tu, Gigel, vinzi papuci, si vine unul intr-o zi si-ti fura 80% din papuci si-i vinde in 10 zone diferite cu acoperire mai buna ca magazinul tau, atunci tu pierzi o groaza de bani ca hotul iti vinde produsele tale si face bani din munca ta; chiar daca hotul ar da papucii gratis, tu oricum pierzi clienti si banii care i-ai investit in costul de productie... "Nu ne permitem, suntem in Romania!" NU va permiteti? Dar blugi de 1-2 milioane va permiteti, tricori de 4-500 mii va permiteti? Adidasi/pantofi va permiteti, macar o data pe an? Eu nu tin cu ursul, pentru ca toata lumea are pe calculator macar un mp3, macar un film care-l are fara licenta, sau fara sa aiba si originalul (copii de backup ale originalelor sunt permise atata atimp cat nu le distribui/share-zi mai departe). Eu zic ca BSA-ul ar trebui sa combata sharingul masiv din cadrul huburilor; multe hub-uri au limita minima de sharing de cativa GB (5-10-30). Fara limitele astea sunt sigur ca s-ar gasi persoane care sa puna la sharing numai chestii free (mp3-uri/filme/documentare/tutoriale/documentatie free). Torrentele is o alta shmecherie. La torrente nu era o lege speciala (poate are cineva amanante cu legea). Prin torrente nu tragi un fisier de la cineva, ci tragi numai fragmente din acea sursa, air tu nu share-zi decat fragmente, nu sunrsa intreaga. Fragmentele dintr-un fisier nu intra sub EULA (cred, poate ma insel).

Ar fi frumos (dar nu cred) ca sa citeasca cineva de la minister/politie/BSA chestiile care s-au scris aici, si sa dea niste lamuriri cu privire la lege. Daca nu se mediatizeaza legile copyright-ului, daca nu se vor face campanii de informare, degeaba o sa vina la toti romanii in acasa (va dati seama cate mandate le trebuie), ca nu toti vor intelege ce e ala drept de autor. Pirateria n-o sa fie inlaturata in totalitate, asta e logic, dar se va micsora daca se va face o informare mai buna... Cu chestii din astea de speriat lumea, ca vine si-ti sparge casa, n-o sa se ajunga prea departe... pentru ca, la un moment dat, ar trebui verificate si persoane sus-puse din stat, si cei de la BSA, si altii, si sunt sigur ca nu au toti, in totalitate, programe/filme/muzica cu licenta.

Despre programe free, gasiti un post mare pe nush ce forum, dati search pe google.. s-a facut o lista

Sper ca v-au placut povestioarele... Concluzia: mai bine ne mutam in Congo.

P.S. BSA-ul ar trebui intai sa faca perchezitii la institutiile de invatamant.. Sunt licee care au soft, dar n-au sigur licente pentru tot... dar bine inteles ca ies basma curata tot timpul. Nu mai zic cate firme mici de web design si design care au programe fara licenta... Nu sta o firma la inceput sa cumpere 7-10 licente de Photoshop, Macromedia Flash, Corel, etc. Eu cel putin nu cred :)

P.S.2: Ar fi bine sa ma pregatesc sa-mi iau alt comp dupa post-ul asta.. poate ma trezesc maine cu cineva de la BSA la usa :d

----------------------
Informatiile din acest post sunt pur speculative sau roade ale imaginatiei SF a autorului si/sau refecta doar parerea personala a autorului si nu pot fi luate ca fiind adevarate. [smilie=Respect.gif]
Old nickname: Rayden

"If you wanna make the world a better place,/Take a look at yourself then make a change!"
Radoo
Senior Member
Senior Member
Locaţie: Iasi

Mesajpostat de ice01 în 19 Mai 2006 15:10

Bun acum, si pe mine inca ramane sa ma frapeze o chestie, cred ca se mai incalca inca un drept in momentul in care se cer informatii legate de clientii retelelor de internet, si acel drept este cel cu privinta la dreptul asupra confidentialitati :-k
Deci eu in momentul in care sunt abonatul unui serviciu, am dreptul si pretentia ca datele mele sa ramana unele confidentiale, si conform legilor in vigoare asa trebuie sa ramana.
Aici da, se mai pune si sniffing-ul care este la fel de ilegal ...
E cu dus si intors chestia asta ...

tudorel b. - sa moara tanta, daca eu te cred ca nu te uiti la filme divX si mergi numai cinema ... Dar sa o lasam asa, ca e inutil sa continuam discutia asta ...
ice01
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de korggis în 19 Mai 2006 16:18

reactorul2 scrie:Ziarul ala mananca rahat cu polonicul. Nu exista mandat de perchezitie general. Adica procurorul ala nu poate sa intre la absolut oricine in casa, la orice ora, sub pretextul ca il suspecteaza pe respectivul ca are material piratat.
E un text absurd si stupid, iar autorul ar trebui sa se spanzure.
Mai degraba e un alt bau-bau, menit sa ii sperie nitel pe ieseni.

Nici nu cred ca era vorba de mandat de perchizitie general .. Nu stiu unde ai vazut tu asta in acel articol.
Domnii intra pe hub-ul repectiv, aleg niste persoane si se duc la firma si le iau datele (adresa, nume etc) si le fac mandat de perchizitie pe numele si adresa lor... Si din ce am vazut eu pe acolo, parca deja s-au operat vreo patru verificari.
Ziarul de Iasi scrie:Nu avem o metoda care sa impresioneze, chiar este una extrem de simpla. Intram pe retea si, ca la loterie, alegem citiva dintre cei conectati la retea. Vedem apoi ce ofera publicului sau ce descarca, aflam adresa, obtinem mandate de perchezitie si descindem in casele lor. Daca cele constatate se confirma, atunci computerele sint sigilate si ridicate drept mijloc de proba. Daca instanta ii gaseste vinovati, atunci aparatura se confisca, pentru ca a fost folosita la savirsirea unei infractiuni",

Nu cred ca e cazul sa spui ca ziarul maninca rahat in acest articol. Pentru ca daca stai sa citesti totusi, ai sa te lamuresti si singur.
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
korggis
Member
Member
Locaţie: B/ NY

Mesajpostat de Tudor.b în 20 Mai 2006 11:00

Rayden scrie:Tudor.b tu tii cu ursul, e clar...

Nu tin cu ursul, tin cu mine. Cand am vazut cat de mult ma deranjeaza sa-mi fure altii munca, atunci am inteles necesitatea BSA, etc. Iar la prietenul tau, chestia aia cu fara chitanta e dubioasa. Nu intra la piraterie, intra la evaziune fiscala. Nu-mi sari in cap, si eu sunt de parere ca ar fi mai interesant un control al Garzii Financiare la Becali sau Coposu, decat la 10 amarasteni cu retea de cartier. Dar asa functioneaza treaba in Romania.
Ca fapt divers, BSA-ul nu face perchezitii. Nu are dreptul. Ei te pot da in schimb in gat la politie. Care vine si face perchezitie. Partea frumoasa e ca daca baietii cu sepci nu gasesc nimic, poti da BSA-ul in judecata pentru calomnie.
Momentan au dreptate companiile, dar totusi, sa nu se ajunga asa

ice01> in ultimul an am cumparat 3 CD-uri, scoase de Anonim, Cheloo si Bitza. 500.000 toate. In rest, la filme ma duc la cinematograf odata la 2-3 luni, la un film care chiar merita. Sunt de parere ca n-are rost sa-mi stric placerea unui film bun pe monitor si un sistem audio slab. Mai ales ca 200k la 2 - 3 luni, nu-i o suma. In plus, am si card d'ala Hollywood Multiplex de reducere [smilie=Victory.gif]
Tudor.b
Member
Member

Mesajpostat de Florinakke în 20 Mai 2006 16:39

Tudor.b scrie:
Rayden scrie:Tudor.b tu tii cu ursul, e clar...

Nu tin cu ursul, tin cu mine. Cand am vazut cat de mult ma deranjeaza sa-mi fure altii munca, atunci am inteles necesitatea BSA, etc. Iar la prietenul tau, chestia aia cu fara chitanta e dubioasa. Nu intra la piraterie, intra la evaziune fiscala. Nu-mi sari in cap, si eu sunt de parere ca ar fi mai interesant un control al Garzii Financiare la Becali sau Coposu, decat la 10 amarasteni cu retea de cartier. Dar asa functioneaza treaba in Romania.
Ca fapt divers, BSA-ul nu face perchezitii. Nu are dreptul. Ei te pot da in schimb in gat la politie. Care vine si face perchezitie. Partea frumoasa e ca daca baietii cu sepci nu gasesc nimic, poti da BSA-ul in judecata pentru calomnie.
Momentan au dreptate companiile, dar totusi, sa nu se ajunga asa

ice01> in ultimul an am cumparat 3 CD-uri, scoase de Anonim, Cheloo si Bitza. 500.000 toate. In rest, la filme ma duc la cinematograf odata la 2-3 luni, la un film care chiar merita. Sunt de parere ca n-are rost sa-mi stric placerea unui film bun pe monitor si un sistem audio slab. Mai ales ca 200k la 2 - 3 luni, nu-i o suma. In plus, am si card d'ala Hollywood Multiplex de reducere [smilie=Victory.gif]

Baietu` gandeste cu poza... si nu mi se pare ca o face bine !!!
Eu producatoru` de program pt barbierit oua... scot pe piata un soft... cati bani vreau sa scot pe munca aia a mea? sa luam un program de 10 dolari...nu-i mare smecherie - presupunem prin absurd ca e o munca de 1 an - si il cumpara 100.000 de oameni!
Mai tovarasu` burghez ia-ti un pic Linuxul si "socoteste" cat inseamna asta?
Si apoi transforma in lei?
Si mai i-a in calcul ca sunt softuri de 2000 de parai!

Ar trebui totusi sa se faca un studiu al pietei de catre toti astia cu pliscu mare si sa se implimenteze un sistem care sa faca diferenta intre SUA si Romania si sa vanda softuri dupa puterea de cumparare a fiecarei tari...se poate face o activare de la un server din Romania... sa nu zica "programatorii" ca i-au superprogramul ShavingEgs 2.0 si-l vand in China - de unde nu se poate face activare !
BitDefender vinde in Romania antivirus mai ieftin decat in SUA...acolo este alta politica... dar am vrut sa arat ca se poate!
Dar tovarasii (traiasca PCR-ul cu toti acolitii) : Bani!!!Multi bani!!! Cat mai multi bani! Banii sa curga!!! Ca fraierii nu stie...

PS1 - Nu incerca ceva cu taxe, impozite, ca e de unde... si iti ramane si de popcorn pt film!
PS2 - Scuze pt agesivitate dar astia care orbiteaza in jurul lui Pluto ma scot din sarite!
Schimbarea este singurul lucru care nu se schimba....
Florinakke
Utilizator banat
Utilizator banat
Locaţie: Marte

Mesajpostat de hayabusa46 în 20 Mai 2006 17:24

Tudor.b scrie:Daca nu va permiteti sa cumparati software, pur si simplu nu folositi. Nu veniti cu scuze de genul "nu-mi permit softul ca am salariu mic", ca sunteti penibili. Asa si ala care-ti da in cap pe strada, o face ca-i este foame. Iar nevoia lui de mancare este mai stringenta decat nevoia voastra de a avea ultimul soft.

mmmmm [smilie=Nice-try.gif] era sa iti zic cateva... dar m-am abtinut greu.

Pai mai omule adica ala care imi da mie in cap pe strada, imi da ca nu are ce manca... asta rezulta ca nu are un job, dar eu care sunt platit pt munca care o prestez si chiar daca am un salar, cel putin eu de 410$ /luna, tot nu imi ajung banii sa imi permit sa cumpar un soft legal aici intra si filme si jocuri si muzica mp3 nu audio.

Tudor.b scrie:PS: nu ma intrebati de licente, ca eu folosesc linux :P

si u chiar vrei sa cred ca u nu ai pe nici un cd/dvd sau hdd, un program, un pdf dupa o carte, sau chiar un mp3 nu detii nicaieri, nush cine e mai penibil la faza asta

Tudor.b scrie:De cam 3 ani, de cand am inceput sa lucrez si eu ca programator si sa-mi dau seama cat de naspa e sa-ti fure altii munca, ma abtin de la piraterie

si programarea pe care o faci o prestezi pe programe cu licenta asai... [smilie=Nice-try.gif]
Ultima oară modificat de hayabusa46 pe 20 Mai 2006 21:11, modificat 1 dată în total.
At 3a.m. The Road becomes my own Racetrack !!! We ride together we die together, we are rider's 4 life
hayabusa46
Registered Member
Registered Member
Locaţie: Lost Haven

Mesajpostat de cristi_TNT în 20 Mai 2006 18:23

sa-mi fac...sa nu-mi fac griji?! :laughing6:

un laptop cu win home licentiat,dc++ care e free si un rack extern care contine atat share cat si download

un PC cu "Windows" si 5 jocuri originale,Battlefield2 si euroforce si ce-am primit originale cand am luat placi video cu bundle bogat ex. POP3 de la leadtek

muzica nu prea ascult si atunci cand o fac sint posturi de radio online "la greu"
filme vad de pe laptop la TV de pe hdd extern evident.

sa vina BSA,probl am doar cu o licenta de win sa zic asa,ala de pe pc,in rest...chiar daca le arat minirack-ul ala nu vor sti cu ce se mananca.

prafu` s-aleaga de visele si sperantele lor
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
cristi_TNT
Member
Member
Vârsta: 33
Locaţie: bucuresti

Mesajpostat de spyonu în 20 Mai 2006 18:23

nu vreau sa par lupul moralizator, sau cel ce da cu pietre pt ca nu sunt nici eu curat, dar unele opinii exprimate aici sunt chiar ridicole.
daca se foloseste material pirat, e una, dar sa afirmi sus si tare ca e dreptul tau sa o faci...e prea mult. cum dintre o dacie si un x5 alegi dacia pt ca nu iti poti permite x5'ul, tot asa se poate face si intre adobe si gimp.

hayabusa46, daca omul foloseste linux, sunt destul compilatoare+editoare free.
si chiar nu inteleg de ce e asa de incredibil cand cineva nu are materiale piratate (mp3, divx etc etc) pe calculator. eu cunosc 3 persoane (fara posibilitati materiale) care au calculatorul ca spalat cu dero. nici un bit de material ilegal.

Florinakke ciudata privire asupra industriei ai. adica, nu au voie sa faca bani din soft? dupa logica asta, ar trebui furat/luat produse din orice industrie (care genereaza profit mare) pt ca fac prea multi bani. daca un soft se vinde cu 2000$ poti fi sigur ca se si produce venit pe masura cu el.

e adevarat ca puterea de cumparare a romanului e foarte mica si nu ne'am putea permite ani de zile sa cumparam softurile detinute. un prieten a facut un calcul estimativ si a iesit cu o suma ca nu o puteai pronunta.
dar faptul ca suntem in romania si nu ne putem permite adobe, 3dmax, visual studio etc, nu ne da dreptul sa furam aceste produse. sunt alternative free, nu la fel de bune, dar competitive.

am asistat la o discutie pe un forum strain, unde un roman se batea cu pumnul in piept ca noi suntem vai si amar etc etc. in mare, postul lui suna cam asa: romanii sunt saraci si pt ca am fost oropsiti de comunism avem voie sa ne purtam ca niste gauri de fund si nimeni nu are voie sa ne ia la rost, ati inteles? : Asta a fost o paranteza legata de puterea de cumparare a romanului.

din nou, daca am sunat a lup moralizator, imi cer scuze. am folosit si eu materiale gri/negre si mai folosesc uneori, dar macar nu strig tare ca e dreptul meu sa o fac. poate suna corny, dar am inceput migrarea pe linux/alternative free.
spyonu
Member
Member
Locaţie: Around

Mesajpostat de Darth Vader în 20 Mai 2006 19:25

Ma duc maine in centru sa fur un Murcielago cu scuza pe care o folositi si voi: NU AM BANI SA IL CUMPAR(ca nu am salar destul ca seicii arabi) , dar MI SE CUVINE!

Astept sa sara heckãrii sa imi spunã ca gândesc si eu cu "dosu" [smilie=Nice-try.gif]
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
Darth Vader
Utilizator banat
Utilizator banat
Vârsta: 24
Locaţie: LUXEMBOURG / LONDON

Mesajpostat de 2K în 20 Mai 2006 19:54

Darth Vader scrie:Ma duc maine in centru sa fur un Murcielago cu scuza pe care o folositi si voi: NU AM BANI SA IL CUMPAR(ca nu am salar destul ca seicii arabi) , dar MI SE CUVINE!

Astept sa sara heck&atilde;rii sa imi spun&atilde; ca gândesc si eu cu "dosu" [smilie=Nice-try.gif]

Ai grija ca s-ar putea sa te impuste proprietarul :tongue3: ,totusi ai dreptate,in mare....sa nu imi spui ca tu nu ai folosit nimic warez
2K
Gold Member
Gold Member
Locaţie: Braila

Mesajpostat de cristi_TNT în 20 Mai 2006 20:08

eu zic c-ar trebui umflati cei care comercializeaza jocuri filme si muzica piratate,jos cu ei dar pt un "home use" asociat cu achizitia catorva jocuri si programe originale cred ca nu ar trebui sa ne simtim cu musca pe caciula,ce sa fac acum sa ma duc acum sa dau ca prostul banii pe un film caruia i sa facut reclama excesiva (ex. Moartea d-lui Lazarescu) si sa ma uit la el cum zace in raft? ideea e ca nu toate merita cumparate

nu sint de acord cu "facutul banilor" dar sincer nici eu nu imi permit sa cumpar tot ce am in calculator (softuri)
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
cristi_TNT
Member
Member
Vârsta: 33
Locaţie: bucuresti

Mesajpostat de hayabusa46 în 20 Mai 2006 21:09

spyonu scrie:eu cunosc 3 persoane (fara posibilitati materiale) care au calculatorul ca spalat cu dero. nici un bit de material ilegal.

:d si acele 3 persoane folosesc Office Xp cu licenta [smilie=Respect.gif] sure. Nu striga nimeni aici ca e dreptul lor sa foloseasca programe fara licenta, doar ca atata timp cat nu ai o situatie financiara care sa iti permita sa dai in fiecare luna sume intre 400-700 de $ cel putin, nu cred ca vei sta fara sa le folosesti pt ca nu ti le poti permite sa le cumperi. :tongue3:

Eu nu m-am referit la program de vizualizare a pdf-urilor, ci la continutul lor si download-ul fara plata sau drepturi de autor acelui ce si-a rezervat drepturile #-o pt revista sau cartea respectiva sau ce contine.

Pe mine ce m-a deranjat cel mai mult a fost
Nu veniti cu scuze de genul "nu-mi permit softul ca am salariu mic", ca sunteti penibili. Asa si ala care-ti da in cap pe strada, o face ca-i este foame.
dar cum spunea si ice01 mai sus sa o lasam balta ca nu isi au rost astfel de discutii.

Revenind la cei care iti intra in casa pe baza de mandat, atata timp cat eu ca si home user nu scot bani din softurile piratate pe care le detin pur si simplu nu au ce sa imi faca. :occasion5:
At 3a.m. The Road becomes my own Racetrack !!! We ride together we die together, we are rider's 4 life
hayabusa46
Registered Member
Registered Member

Mesajpostat de Radoo în 20 Mai 2006 23:43

Tu ai auzit de OpenOffice? Poate exista acele persoane curate ca lacrima... dar ei is exceptia care-ntareste regula :d
Old nickname: Rayden

"If you wanna make the world a better place,/Take a look at yourself then make a change!"
Radoo
Senior Member
Senior Member

Mesajpostat de Toranagah în 21 Mai 2006 07:30

Chiar acum sunt conectat la un torrent cu vreo 60 de peers. Iar in swarm vad clienti din SUA, Canada, Japonia, Norvegia, Suedia, Franta, Ungaria, Austria, si alte cateva republici bananiere sarace. Din cate am auzit, la ei salarul mediu este putin peste 100$, si vad ca distinsii domni inca mai apeleaza la torrente, si nu le este teama ca vin mascatii sa-le sparga usa.

P.S. Descarcam material 100% legal, nu va ganditi la prostii... :D
Toranagah
Gold Member
Gold Member
Vârsta: 37
Locaţie: 127.0.0.1

Mesajpostat de Tudor.b în 21 Mai 2006 08:12

hayabusa46 scrie:si programarea pe care o faci o prestezi pe programe cu licenta asai... [smilie=Nice-try.gif]

Utilizez aplicatii open-source: Eclipse, Quanta+, etc. Imi fac munca exclusiv sub linux.

Darth Vader> [smilie=Respect.gif] Am vazut si eu un Hummer care mi-a placut...ma duc maine seara la furat... :laughing6: Ca din salariul meu, nu-mi prea permit unul. Si Florinakke si hayabusa46 sustin ca in acest caz e justificat furtul!!!
Tudor.b
Member
Member

Mesajpostat de El-Dan în 21 Mai 2006 09:04

Tudor.b , gandeste-te ca ai putea fura acel Hummer fara sa fii pedepsit de nimeni.Ai face-o?Sau te-ar opri legile morale?
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Vechiul user dandanel
El-Dan
Member
Member
Vârsta: 22
Locaţie: Realm of Dreams

Mesajpostat de hayabusa46 în 21 Mai 2006 10:05

Tudor.b scrie:hayabusa46 sustine ca in acest caz e justificat furtul!!!

Unde am scris eu asta ?

Daca e pana acolo deasupra postului tau care l-ai pus prima data si ai venit cu reprosul de salarii au mai fot 2 care au adus vorba ca daca am avea salarii mai mari nu ar mai fii asa pirateria la fel am sustinut si eu si mi-am dat exemplul meu :sad1:

Read again inainte sa postezi ceva totusi [smilie=Respect.gif]
hayabusa46
Registered Member
Registered Member

Mesajpostat de Trickster în 21 Mai 2006 10:42

Nu exista motiv care sa argumenteze insusirea proprietatii altuia fara permisiunea lui. Eu ma conslez cu faptul ca nu as cumpara oricum produsele alea, deci paguba nu fac.
Dum zomfies...
Trickster
Radioactiv
Locaţie: Bist... Cluj

Mesajpostat de MrMarcusDeLaTzara în 21 Mai 2006 11:08

Sunt suficiente dubite si camioane in Bucuresti ca sa poata sa intre aia in Regie? Ca ii asteptam.
Daca exista cu adevarat? [smilie=maniac.gif]
- COaNe ROE?
- Da HISule?
- Ia vezi, MUSHKINii aia stau bine acolo? Ca sunt cam inghesutiti saracii, 2000 in 2 sloturi....
MrMarcusDeLaTzara
Junior Member
Junior Member
Vârsta: 23
Locaţie: Nutziland

Mesajpostat de Zâna Măseluţă în 21 Mai 2006 11:48

M-aţi omorât cu sărăcia. În fiecare topic despre piraterie, vreo 15 cred, se bagă textul cu sărăcia şi necesitatea. Am mai zis, nu e nici o ruşine că eşti sărac sau trăieşti într-o ţară unde câştigul mediu este mic, sărăcia aduce cu ea dezavantaje şi restricţii, dacă nu-ţi permiţi un soft sau un produs înseamnă ca nu e pentru tine, poate e făcut pentru miliardari, producătorul nu e obligat să faca produse pentru toate categoriile sociale sau veniturile medii ale ţărilor, dacă nu ţi-l permiţi ai tot dreptul de a-l refuza mai ales că piaţa e plină de produse similare gratuite. WinXp nu e o necesitate socială.
Ideea e că furtul nu are nevoie de motive sau justificări, capra vecinului, salariu mic, zona geografică etc. Nimeni nu cere justificările astea.

Revenind la subiect, reacţia la acel articol: Rascoala internautilor.
Zâna Măseluţă
Moderator
Moderator

Mesajpostat de Snow în 21 Mai 2006 12:07

Snow
Gold Member
Gold Member
Vârsta: 25

Mesajpostat de ice01 în 21 Mai 2006 12:08

Este greu de pus in balanta cat este sau nu de necesara achizitia unei licente MS si cat este ogligatoriu. Va dau un exemplu simplu, un exemplu foarte concret si la obiect. Odata cu achizitia unui PC ptr office din necesitate datorita faptului ca ceea ce aveam deja gafaia, am fost obligat sa achizitionez si o licenta MS WinXP Pro care a costat la fel de mult cat PC-ul ! Motivul este acela ca rulez niste aplicatii care nu pot fi rulate sub nici o forma de LINUX, fiind concepute ptr a rula sub Windows si IE ! Unele dintre ele sunt online si sunt criptate pe 128Bit, necesita IE 6.0 obligatoriu, ptr a putea fi rulate. In plus de asta, mai lucrez cu niste aplicatiile care nu ofera suport si ptr LINUX ptr ca nu s-au dezvoltat pe aceasta platforma de SO. Ar fost o alternativa rularea acestora prin emulatoare, insa nu am vreme de asa ceva, si in plus de asta imi da batai de cap inutile, batai de cap de care in nici un caz nu am vreme la firma, unde muncesc 9 ore din 8 si mereu sunt in criza de timp.
In concluzie, in acest caz se face simtit din plin monopolul pe care il are gigantul MS, practic iti baga pe gat ca vrei ca nu vrei produsele lor. O alternativa ar fi accea a oferiri unor pachete light si implicit mai ieftine, dar nu au de gand sa faca acest lucru in ciuda proceselor care le poarta de ani de zile cu UE. Personal nu folosesc IE decat ptr rularea acelor aplicatii dependente, WMP nu il folosesc ptr ca este un player mare consumator de resurse si fara rost, alternativele freeware fiind mai ok, si mai sunt si celelate incluse in pachet care nu le folosesc si la care as putea gasi oricand alternative gratuite pe internet, dar nu imi da nimeni de ales ...
ice01
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de boyarul în 21 Mai 2006 12:27

Din comentariile la articol:

"Daca o sa gasim poze porno downloadate de pe internet la care nu aveti licenta o sa va amendam confiscam computerul. Sau daca mai scrieti prostii pe forum - doar noi avem si adresele voastre de IP puicusorilor - asa ca... ciocu' mic ca noi oricum venim la toti astia care ati scris."

Poze porn cu licenta. Asta e grozava !!! :laughing6:
Imagine

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
boyarul
Gold Member
Gold Member
Vârsta: 29
Locaţie: 192.168.1.1

Mesajpostat de ice01 în 21 Mai 2006 12:45

boyarul scrie:Din comentariile la articol:
"Daca o sa gasim poze porno downloadate de pe internet la care nu aveti licenta o sa va amendam confiscam computerul. Sau daca mai scrieti prostii pe forum - doar noi avem si adresele voastre de IP puicusorilor - asa ca... ciocu' mic ca noi oricum venim la toti astia care ati scris."
Poze porn cu licenta. Asat e grozava !!! :laughing6:

Nu este nimic mai mult decat gandire de militian, care nici macar nu stie despre ce este vorba, dar stie sa dea amenzi si stie ca el este cel care iti ia calculatorul. Eu zic ca in prima faza ar trebui sa faca bine sa se informeze ei inainte de toate, sa mai invete cate ceva legat de acest subiect, sa isi faca curatenie in propria ograda (unde pirateria e la loc de cinste) si apoi sa se apuce de treaba.
Primordiala cred ca ar fi o informare publica in masa legata de acest capitol, multi nici macar nu stiu ce este acela Sistem de Operare, au impresia ca acel Unidos este defapt PC-ul in sine, si habar nu au ca ptr asta trebuie sa plateasca in plus. Multi din cei care cumpara de la mine un PC, il cumpara ca si cum ar cumpara un televizor sau un frigider, habar nu au de nimic de aici inainte, eu le vand fara SO sau in cel mai bun caz cu Linux, incerc sa le explic dar nu este foarte util, si nici timp nu am sa dau lectii la toata lumea legat de subiect, ca nu sunt platit de nimeni sa fac asta, si nici nu am vreun beneficiu.
Ptr ca aceei oameni sa stie ca sunt in afara legii ar trebui informati, avertizati, si apoi pusi la zid. Dar e de preferat sa vi cu toporul, sa le spargi usa, sa le iai PC-ul pe care oricum il patesc 4-5 ani in rate, si apoi sa il si amendezi sau tarasti prin judecati, desi lui nu ii este foarte clar despre ce este vorba.
Prefera sa ameninte, sa dea articole de astea bomba prin presa, si eventual chiar sa treaca la actiune, decat sa publice o serie de articole prin care sa instruiasca si sa informeze lumea despre ce si cum e cu treaba asta.
Dar ce sa ii faci, nu e un subiect de asa mare amploare ca si cel in care publici arestari/confiscari si asa mai departe ...
ice01
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de Toranagah în 21 Mai 2006 12:50

Zâna Măseluţă scrie:Ideea e că furtul nu are nevoie de motive sau justificări, capra vecinului, salariu mic, zona geografică etc. Nimeni nu cere justificările astea.

Perfect adevarat, legea este lege, si ar trebui aplicata in cazul fiecaruia.

Numai ca daca eu traversez strada intr-un loc nepermis, vine militianul si ma amendeaza. Iar daca odrasla unui "baron local" face raliu noaptea prin oras cu mertanul lui, acelasi Garcea se uita in alta parte, si se face ca nu observa.

Daca eu nu-mi platesc factura la curent doua luni, vine Electrica si-mi desfiinteaza bransamentul. Daca o intreprindere neperformanta face acelasi lucru timp de mai multi ani, foarte probabil sa primeasca o reesalonare la datorii.

Daca eu "fur" un album mp3 sau un film, sunt pasibil de amenda si inchisoare. Daca un bogatas fura o intreprindere intreaga, dimineata intra la Procuratura (daca intra), si la amiaza pleaca. Daca cumva intra la parnaie dupa ani de recursuri si procese amanate, in cateva luni intr-un mod miraculos este eliberat pe motive de sanatate. Si nu are rost, sa mai continui. This makes me mad. [smilie=maniac.gif]
Toranagah
Gold Member
Gold Member
Vârsta: 37
Locaţie: 127.0.0.1

Mesajpostat de ice01 în 21 Mai 2006 12:55

Toranagah scrie:Perfect adevarat, legea este lege, si ar trebui aplicata in cazul fiecaruia.
Numai ca daca eu traversez strada intr-un loc nepermis, vine militianul si ma amendeaza. Iar daca odrasla unui "baron local" face raliu noaptea prin oras cu mertanul lui, acelasi Garcea se uita in alta parte, si se face ca nu observa.
Daca eu nu-mi platesc factura la curent doua luni, vine Electrica si-mi desfiinteaza bransamentul. Daca o intreprindere neperformanta face acelasi lucru timp de mai multi ani, foarte probabil sa primeasca o reesalonare la datorii.
Daca eu "fur" un album mp3 sau un film, sunt pasibil de amenda si inchisoare. Daca un bogatas fura o intreprindere intreaga, dimineata intra la Procuratura (daca intra), si la amiaza pleaca. Daca cumva intra la parnaie dupa ani de recursuri si procese amanate, in cateva luni intr-un mod miraculos este eliberat pe motive de sanatate. Si nu are rost, sa mai continui. This makes me mad. [smilie=maniac.gif]

Am divagat putin de la subiect, dar intr-un fel reflecta si realitatea din teren. Sunt curios daca copii celor care fac aceste descinderi sunt curati ca lacrima si tot ce folosesc este cu licenta. Va spun eu ca nu, si va spun sigur, nu dau amanunte nu asta se discuta, dar cum se spune, in fata legii suntem toti egali.
ice01
Gold Member
Gold Member

Mesajpostat de IL Dotore în 21 Mai 2006 13:28

Sunt si eu de acord cu parerea ca daca nu iti poti permite un soft cu linecta este mai bine sa cauti o alternativa free, mai ales ca in ziua de azi gasesti absolut orice.
Problema cea mare este ca nu as putea renunta niciodata la Windows si nici la jocuri, personal mi-as fi cumparat XP-ul daca as fi avut si eu un venit ceva... insa cum inca nu am, nu o voi face. Asta este alegerea mea si imi asum consecintele. Daca ipotetic ma vor prinde atunci nu voi fi "socat" pt ca sunt constient de fapta mea.

PS. oricum am licenta academica pt XP :D

PSS. nu am inteles de ce trebuie sa imi confiste tot calculatorul ca doar nu tin jocurile instalate in ventilatoare? [smilie=maniac.gif]
System

.
Grupul motociclistilor pasionati de Hardware saluta forumul XPC
IL Dotore
Gold Member
Gold Member
Vârsta: 25
Locaţie: On the track...

Următorul

Înapoi la Discuţii software